Monday, 9 December 2013

Ingin Susu Banyak?? Kenapa Mesti Ambil Set Penyusuan


Disini saya kongsikan kepada anda, set penyusan bukan dianggap sebagai MILKBOOSTER semata-mata. Banyak kebaikan lain juga yang akan dapat lihat hasilnya.  Rata-rata mengatakan kesan yang amat baik dari segi kuantiti dan kualiti susu ibu sendiri.

Antara kelebihan mengambil Set Penyusuan Shaklee "
  1. Vitamin B - Vitamin yang menjadikan kulit anda lebih berseri serta pada yang sama bertindak sebagai penenang dan boleh menstabilkan emosi yang  bercelaru.
  2. Vitamin C - Berupaya meningkatkan sistem imun ibu dan bayi dimana ibu dan bayi sukar mendapat penyakit.
  3. Vitalea - Multivitamin yang terbaik yang boleh memberi tenaga kepada ibu, mengurangkan masalah cepat letih dan lesu dan menjadikan ibu sentiasa bertenaga sepanjang hari
  4. Alfafa - Bertindak sebagai MILKBOOSTER, juga sangat bagus dalam menyelesaikan masalah wanita seperti masalah keputihan, kekeringan ketika bersama, mampu melawaskan dan membuang toksin dalam badan serta membantu mengurangkan excema
  5. Kalsium - Juga bertindak sebagai MILKBOOSTER, juga baik untuk tulang dan gigi bayi, mampu mengurangkan sakit belakang dan sendi-sendi.
  6. ESP - Merupakan protein soya yang sangat penting untuk setiap sel badan, bertindak sebagai milkbooster terbaik, mampu mencantikkan kulit, mengurangkan excema, menganjalkan payudara yang kendur serta meningkatkan pertahanan badan ibu dan bayi.
Kesimpulan kenapa set penyusuan ini memberi manfaat kepada anda :
  • Susu akan menjadi lebih pekat, lemak dan berkhasiat
  • Susu dapat dihasilkan dengan lebih cepat dengan syarat ibu kena pam 2-3 jam sekali dan minum banyak air
  • Mengurangkan masalah kulit dan excema
  • Mengurangkan masalah sakit pinggang, sendi dan tulang belakang
  • Mengatasi masalah keputihan dan merapatkan hubungan suami isteri
  • Kulit akan menjadi lebih cantik dan berseri
  • Badan akan menjadi lebih bertenaga, tidak letih dan segar sepanjang hari
  • Sistem pertahanan badan akan meningkat seterusnya akan memberi kesan kepada bayi dimana bayi akan menjadi lebih sihat dan kuat serta jarang demam
  • Membantu mengurangkan berat badan dimana alfafa dianggap sebagai detoks
  • Mencantik dan menganjalkan semula payudara dengan pengambilan ESP
Anda boleh mendapatkannya dengan harga yang sangat berpatutan,  Jika anda menghadapi kekangan kewangan, jangan risau saya akan bantu anda untuk mendapatkan set ini dengan harga mampu milik.

Jom kita tengok testimoni yang telah berjaya dengan set penyusuan ini:

Testimoni 1 : Gambar membuktikan segala-galanya bila customer mengamalkan set penyusuan shaklee



Testimoni 2 : Susu menjadi lebih pekat walaupun dengan pengambilan alfafa dan ESP sahaja


Testimoni 3 : Tiada lagi masalah penyusuan, keputihan dan keletihan



Alhamdulilah memang banyak testimoni yang telah berjaya dengan set penyusuan ini.  Insha-Allah saya akan berkongsi lagi dengan anda dimasa akan datang. Anda berminat untuk mendapatkan set penyusuan?? Sila Klik DISINI untuk pilihan set penyusuan yang anda ingin miliki.

Jangan lupa hubungi saya untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dengan set penyusuan anda

Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.


Sunday, 8 December 2013

Penyusuan dengan SET B menjadi lebih mudah



Seperti yang kita maklum, proses penyusuan bukanlah semudah seperti yang disangka.  Banyak faktor yang mempengaruhi proses ini supaya ia menjadi lancar.  Antaranya ialah faktor pemakanan yang tidak seimbang, tekanan, teknik penyusuan yang salah, ponteng sisi memerah/mengepam, tidak cukup rehat, masalah hormon dan kesihatan dan  penggunaan pil perancang.

Jom kita lihat apa yang terkandung dalam SET B ini:
  • Vitalea - Membantu memelihara kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh
  • Alfafa - Bertindak sebagai milkbooster untuk membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu
  • B-Complex - Mengurangkan stress ibu dan bertindak sebagai penenang
  • Vitamin C- Membantu meningkatkan imun sistem ibu dan bayi

Set penyusuan B ini antara yang TERLARIS dan PALING POPULAR dikalangan ibu-ibu menyusu.  Set B ini bukan sahaja memberi khasiat kepada si ibu dan anak, malah membantu ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan.

Jom kita tengok testimoni yang berjaya dengan SET B ini:

Testimoni : Set Penyusuan Budget Shaklee


Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil bagi setiap orang mungkin berbeza.

Alhamdulillah dengan set penyusuan budget ini,  testimoni 2 orang ibu diatas dapat menghasilkan susu ibu dengan banyak.. BONUS untuk si ibu ialah bila mendapati badan lebih cergas , kurang stress dan lebih ceria. Jika ramai ibu diluar sana sanggup berbelanja besar untuk membeli susu formula yang terbaik, kenapa kita tidak sanggup berbelanja dengan mengeluarkan sedikit wang untuk membeli set ini yang boleh memberi khasiat yang terbaik kepada simanja anda.

Kesemua set ini mempunyai harga yang sangat berpatutan, sangat budget dan dijamin harga mampu milik!! Namun jika anda mempunyai budget yang sangat terhad, jangan risau saya akan bantu anda untuk mendapatkan set ini dengan harga yang paling jimat untuk anda. 


Bagi anda yang ingin cuba, anda boleh dapatkan info lanjut tentang set produk ini.

Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.

Saturday, 7 December 2013

Set A - Kesihatan Optimum


SET ASAS DAN PALING EKONOMI

Set A (Kesihatan Optimum) terdiri daripada vitamin dan mineral asas yang diperlukan oleh tubuh badan kita.  Vitamin dan mineral ini terdiri daripada:
  • Vitalea (vitamin terbaik dengan zat besi)
  • B-Complex
  • Vitamin-C (sustained release)
Kesemua vitamin ini membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan stress serta memberikan kita satu kehidupan yang lebih baik.

Siapa yang boleh mengambil set ini?
  • Orang dewasa yang mementingkan kesihatan (kanak-kanak tidak boleh mengambil set ini ye...)
  • Lelaki
  • Wanita
  • Pelajar
  • Warga emas
Sekarang kita tengok apa kebaikan setiap satu jenis vitamin ini :

Vitalea (Vitamin terbaik dengan zat besi)
  1. Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap dengan keperluan tubuh badan.
  2. Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan
  3. Penting bagi proses pertumbuhan
  4. Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  5. Melengkapkan nutrien yang kurang
  6. Membantu penyerapan zat dari makanan
Vitamin-C (Sustained Release)
  1. Membantu meningkatkan imuniti badan
  2. Membantu dalam penyerapan zat besi
  3. Membantu dalam proses pemulihan sel seperti luka
  4. Membina kologen untuk menguat dan menyegarkan tisu dalam badan
  5. Menjaga ketahanan badan dari selsema
  6. Menstabilkan bahan kimia dalam badan
B-Complex
  1. Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga
  2. Mencegah kelesuan dan kemurungan
  3. Membantu kelancaran sistem urat saraf
  4. Mengurangkan stress
  5. Mengelak dari terjadinya sembelit
Sejujurnya, saya dan suami merasai sendiri perubahan yang berlaku selepas kami mengamalkan set ini. Kami rasa lebih bertenaga, hilang rasa letih dan lesu dan masih aktif sehingga ke malam.  Bagi anda yang sentiasa rasa letih, tidak salah untuk mencuba set ini supaya anda lebih bertenaga , lebih sihat, sukar mendapat selsema dan demam.

Bagi yang berminat, anda boleh dapatkan info lanjut tentang set produk ini.

Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaj
a.

Doa untuk Anakku.. Syurgaku..


Alhamdulillah... dipagi sabtu ini saya bercerita sedikit tentang doa dari Ibu dan Ayah untuk zuriat tercinta. Ada beberapa teknik berkesan melalui doa untuk membentuk akhlak dan peribadi anak-anak. Semoga info ini  dapat memberi manfaat kepada anda semua dan saya juga sebagai seorang ibu untuk zuriat saya dunia akhirat.  Sebagaimana tingginya kasih sayang sayang kami kepada anak tercinta begitulah tinggi juga harapan kami sebagai Mama dan Papa untuk membentuk peribadi anak supaya menjadi anak yang solehah dan berbudi pekerti mulia. 

Antara doa yang boleh diamalkan :
  1. Amalkan membaca 'Ya Latif ' sebanyak 7x dan hembuskan dikepala anak sewaktu anak sedang atau hendak tidur.
  2. Baca zikir 'Ya Latif ' sebanyak 129x untuk membantu mereka mudah belajar dan diikuti ayat 19 surah as-Syura yang bermaksud : " Allah itu lemah lembut kepada hamba-hambaNya.  Ia mengurniakan kepada siapa yang dikehendaki.  Padahal Dialah Yang Kuat, Yang Gagah." (sebaik-baiknya dibaca selepas subuh iaitu dibaca pada air untuk minuman dan masakan seisi keluarga)
  3. Ketika memasak, sentiasa basahkan lidah dengan zikir dan bacakan doa Surah al-Imran ayat 200 yang bermaksud : " Hai orang-orang yang berima! Sabarlah dan lawanlah sabar, dan bersedialah dan berbaktilah kepada Allah supaya kemu mendapat kejayaan."
  4. Banyakkan zikir Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Latif dan Ya Rahman berulang-ulang kali. Kesemua ini adalah doa pelembut hati.
  5. Amalkan membaca Surah Toha ayat 1-8, surah al-Rahman ayat 1-4 dan surah al-Insyirah dibaca dalam aktiviti lain seperti menemani anak mengulangkaji pelajaran atau ketika sedang anak membaca al-Quran.
  6. Bagi ibu-ibu yang bercita-cita mendapat zuriat yang baik elok amalkan surah al-Imran ayat 38 iaitu doa nabi Zakaia a.s yang bermaksud : " Wahai Tuhanku, Berikan kepadaku dari pihakMu keturunan yang baik, kerana sesungguhnya Engkaulah pendengar doa."
  7. Kita digalakkan menyentuh ubun-ubun anak dengan tangan kanan sambil berdoa dan menyatakan harapan kita kepada anak.
  8. Selepas solat lima waktu, amalkan doa dari surah al-Furqan ayat 74yang bermaksud : " Tuhan kami, amugerahkanlah kami isteri-isteri dan keturunan kami yang menyenangkan hati, dan jadikan kami imam bagi orang yang bertakwa." dan surah Ibrahim ayat 40 yang bermaksud : " Wahai Tuhanku, kabulkanlah doa kami."
  9. Sebaik-baik memohon doa adalah pada waktu tengah malam. Seringlah sentiasa bangunsepertiga malam untuk mendirikan solat sunat dan mendoakan kesejahteraan keluarga.

Jadikanlah doa antara teknik berkesan membentuk peribadi anak-anak.  Semoga ia sentiasa menjadi peringatan kepada saya setiap masa.

Perbezaaan Antara Ubat dan Supplement


UBAT



MAKANAN TAMBAHAN (FOOD SUPPLEMENT)



Ubat sama sekali ganjil dgn tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian dari tisu2 kita, tidak juga menyumbang bahan2 berkhasiat.Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kpd tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.
Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yg kuat yg boleh mengubah fungsi2 secara mengganggu tindakan biokimia dan proses2 enzimBahan2 berkhasiat bertindak membantu tinadakan biokimia dan pemprosesan enzim.
Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dlm badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan gangguan dlm perut, loya, gangguan penglihatan, gangguan mental, bintik2 merah, telinga berdengung, gangguan penghazaman dan akhirnya kematian.Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya terganggu sementara. Oleh kerana badan membina sistem2 enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.
Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh terganggu antara satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan2 sampingan.Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain. Bahan berkhasiat sedia membantu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yg lebih baik.
Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan antara waktu makan untuk mengelakkan dgn hal yg saling mempengaruhi atau pencarian oleh kesan daripada makanan.Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghazaman lain2 faktor makanan.
Ubat berkemugkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh. (kematian adalah kesan sampingan yg pasti)Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada suatu pun kenyataaan yg tercatiti mengenai merbahayanya dgn pengambilan vitamin,zat galian dan asid amino.
Ubat menghasilkan kesan pada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu, seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindakbalas kpd seseorang. Ianya hanya memberi kesan sekiranya bahan2 berkhasiat ternyata berkurangan dlm tubuh badan.
Ubat bertindak cepat dan menakjubkan. Seseorang boleh menerima kesannya dlm beberapa minit atau jam shj.Bahan2 berkhasiat bertindak secara beransur-ansur (perlahan-lahan) dlm jangkamasa yg panjang. Ia kebiasaannyamengambil masa berbulan2 untuk mencapai kesan dan kejayaannya.
Ubat merawat kesan atau tanda2 sakit, tetapi bukannya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, disebaliknya ianya tidak memulihkan.Bahan2 berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yg sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yg tertentu. Oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dpt mengatasi masalah serta kerosakan yg telah terjadi tidak berulang lagi.
Ubat perlu diberi pengawasan yg teliti bagi menghalang kelebihan sukatan yg merbahaya ke arah tindakan sampingan.Pengambilan bahan berkhasiat tidak memerlukan pengawasan yg rapi sebagaimana pengambilan ubat-ubatan. Setiap sel badan hanya menerima bekalan bahan berkhasiat dgn terhad. Apabila keperluannya mencukupi, ia tidak akan menerimanya lagi. Kelanjutan berlebihan bahan berkhasiat adalah rendah. Keselamtannya amatlah terjamin.
Orang tua biasanya memerlukan ubat pada suaktan rendah kerana mereka mudah mendapat kesan sampingan yg serius jika dibandingkan dengna orang muda.Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan bahan berkhasiat oleh kerana faktor2 kekurangan yg berlarutan begitu lama serta penghazaman yg lemah.
Ubat sebenarnya boleh menghasilkan penyakit disebabkan oleh kesan sampingannya.Bahan berkhasiat sedia memelihara (mengawal) badan daripada penyakit2 dengan pertama, menguatkan sel2 daripd serangan kuman bakteria , virus dan lain2. Kedua, melambatkan proses kemunduran (kelemahan organ berfungsi dengan baik) didlm badan.


RINGKASANNYA...

Ubat di ambil ketika kita sakit sahaja...

Supplement boleh diambil bila-bila masa... dan yang paling penting minum air banyak semasa mengambil supplement...

Ubat mengandungi dadah yg membolehkan ia bertindak dengan cepat....

Supplement tidak menggunakan dadah tetapi mengandungi banyak vitamin-vitamin yang sihat yg digunakan untuk melawan segala penyakit....

MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATINYA.


Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.

Friday, 6 December 2013

Set A / Set Kesihatan Optimum


Anda selalu letih dan tidak bermaya? Tidur cukup tetapi masih terasa mengantuk dan keletihan? Ramai yang mengadu kepada saya bila balik je kerja waktu petang badan dah tak larat, terasa lesu dan terpaksa la tidur awal, nak main-main dengan anak pun sekejap je,  kesian kat anak-anak kan… 

Dibawah ni saya senaraikan kenapa anda cepat letih, lesu dan cepat mengantuk, Antaranya adalah 

Kekurangan darah (anemia)
Sekiranya anda mengalami haid yang 'heavy' setiap bulan, atau anda baru sahaja melahirkan anak atau anda di diagnoskan mengalami fibroid, kehilangan darah mungkin penyebab terhadap keletihan anda.  Kekurangan oksigen pada organ menyebabkan anda cepat letih dan tidak bermaya. Lain-lain sebab yang yang mendorong kepada kekurangan darah termasuklah: kekurangan vitamin seperti zat besi, folik dan vitamin B.

Tidak Cukup Tenaga
Jika anda makan terlalu sedikit, mengamalkan diet yang keterlaluan akan menyebabkan anda akan menjadi lemah.  Diet yang seimbang akan membantu anda mengekalkan tenaga dan paras glukosa dalam darah.  Punca anda menjadi lemah bila paras glukosa dalam darah menajdi rendah.  Ini boleh menyababkan anda mudah pitam.

Tidah Bersarapan Pagi
Wajib untuk anda bersarapan pagi walaupun dengan sekeping roti atau telur separuh masak.  Pada waktu pagilah anda memerlukan tenaga yang berterusan untuk melakukan sebarang kerja. Barulah kita boleh fokus pada kerja ye..

Tidak Cukup Tidur
Setiap malam tidur yang disarankan ialah 7-8 jam. Jadikan waktu tidur untuk anda berehat sepenuhnya dan prioriti untuk mengembalikan tenaga anda.

Tekanan Emosi
Jika anda tidak dapat mengawal tekanan emosi badan akan menjadi lemah, sakit kepala, hilang selera makan. Jadi, kawallah tekanan emosi dengan sebaik-baiknya.

Terlalu Banyak Kafein
Terlalu banyak kafein dalam badan, kadar degupan jantung anda akan bertambah, tekanan darah meningkat dana ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan badan menjadi lemah

Dehidrasi
Mudah lemah mungkin disebabkan anda kurang minum air.  Sekurang-kurangnya amalkan meminum air sebanyak 8 gelas sehari, Apabila anda dahaga, ini bermakna anda dehidrasi.


Untuk mengatasi masalah ini, anda boleh amalkan supplement yang saya cadangkan iaitu SET A/ KESIHATAN OPTIMUM yang sangat-sangat membantu anda untuk mengembalikan kecergasan yang lebih baik. Apa yang ada dalam set ini ??
  • Vitalea  (Multivitamin terbaik dengan zat besi)
  • B-Complex 
  • Vitamin C
Siapa yang sesuai ambil Set ini?
  1. Sangat sesuai untuk lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh.  Set ini juga sesuai untuk ibu menandung, ibu menyusu, warga tua dan pelajar.
  2. Sesuai kepada mereka yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya sepanjang masa
  3. Sesuai kepada mereka yang kerap demam dan mudah terkena selsema 
  4. Sesuai kepada mereka yang mudah stress dan cepat mengantuk
  5. Sangat sesuai kepada pelajar untuk meningkatkan fokus pada pembelajaran
  6. Sesuai juga kepada individu yang sering sibuk yang tidak mengamalkan pemakanan seimbang
  7. Sesuai untuk ibu mengandung yang hemoglobinnya (hb) yang rendah.

Jom kita tengok testimoni yang mengamalkan Set Kesihatan Optimum ini :

Testimoni 1 : Doktor pun cakap produk shaklee bagus



Testimoni 2: Doktor lain pun cakap benda yang sama.  'Shaklee supplement yang bagus'



Selain kami suami isteri amalkan Set A ini, saya juga syorkan kepada abang  dan kakak ipar sendiri. Abang bekerja di Jabatan Kerajaan  (biasa lah kerja berpangkat tinggi keluar pagi balik malam) manakala kakak ipar pula sebagai guru (penat kat sekolah tak hilang  balik rumah uruskan anak-anak seramai 3 orang pulak). Kalau nak tahu mereka sentiasa mengadu penat, letih dan lesu bila balik rumah. Jadi, saya syorkan Set A ini untuk mengembalikan semula kesihatan mereka.  Alhamdulillah, setelah mengamalkan set ini tiada lagi rungutan yang saya dengar.  Malah mereka menjadikan supplement shaklee ini sebagai pemakanan tambahan harian mereka sekeluarga.

Bagi yang berminat, anda boleh dapatkan info lanjut tentang set produk ini.

Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaj
a.

SET-SET PENYUSUAN TRIAL DAN FULL PACK

Dibawah ini saya tunjukkan kepada anda 4 Set Penyusuan yang paling LARIS sehingga kini :

Set 1  - Set B

  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa

 Set 2 - Eu-Four Pack

  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

 Set 3 - Set E

  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin, kalsium dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Set ini memberi kesan yang lebih cepat berbanding dua set di atas kerana alfalfa dan kalsium bertindak sebagai milk-booster

Set 4 - Set 3M

  • Mengandungi set B, kalsium dan ESP
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.

Kesemua set ni boleh didapati  sama ada melalui Trial Set untuk kegunaan sebulan atau Full Pack untuk kegunaan 4-6 bulan

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.

Thursday, 5 December 2013

Khasiat Alfafa Complex Shaklee


Alfalfa adalah tumbuhan yang jarang diperkatakan. Mungkin kerana ia bukan berasal dari negara kita. Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/herba yang sagat kaya dengan nutrisi.

Khasiat Alfalfa boleh digunapakai untuk simptom berikut:
  • Melegakan sakit sendi dan sakit belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  • Mengurangkan simpton PMS (untuk wanita)
  • Merawat arthritis
  • Membant mengatasi masalah allergi dan excema 
  • Mengatasi masalah asthma
  • Mencuci usus untuk tujuan membuang tosksin (detox)
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Merawat masalah keputihan (untuk wanita)
  • Bertindak sebagai perapat (seperti kacip fatimah)
  • Melancarkan sistem penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina para suami
  • Sebagai pelawas dan mengatasi masalah sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Yang paling terkenal sebagai Milk-booster (menggalakkan pengeluaran susu ibu)

Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa:

Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.
Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.
Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.
Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa:

Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.
Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.
Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.
Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa:

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu

Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.


AWAS!!!!


Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

Anda ingin mencuba?? Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.

Susah Nak Kurus? Penuh Dengan LEMAK DEGIL?


Berat naik selepas bersalin?? Itu normal bagi kebanyakan ibu selepas melahirkan anak. Yang menjadi tak normalnya bila dah habis pantangpun berat tak jugak turun malah mencanak-canak pulak naiknya…Aduhai….mesti anda peningkan macam mana nak turunkan berat badan macam anak dara dulu (boleh ke??) hahahaha… Jangan risau apa kata anda mencuba Set Slimming Omega  untuk pecahkan lemak degil anda.

Jangan biarkan lemak-lemak baru terkumpul dalam badan ye.. Janganlah menambahkan beban lagi pada badan anda yang dah sedia banyak lemak tu, tak risau ke??  Sebelum ia menjadi degil, anda kena cepat-cepatlah pecahkan lemak  tu ye.. Pada mereka yang risau kerana asyik berselera je nak makan, kini anda tak perlu risau lagi kerana OMEGA GUARD dapat membantu mengurangkan selera makan anda disamping memecahkan lemak-lemak degil yang berkumpul dalam badan anda.

Set slimming Omega memang terbaik untuk anda dan selamat untuk ibu menyusu juga.  Ia terbukti membantu menurunkan berat, mengurangkan selera makan dan yang penting tidak mengganggu penyusuan bayi walaupun anda sedang berdiet.

Dalam  Set Slimming Omega  kita ada 3 jenis supplement yang boleh diambil. Antaranya :
  • OMEGA – Membantu memecahkan lemak, mengurangkan kolestrol serta membantu mengurangkan selera makan anda.
  • ALFAFA – Dianggap sebagai detox dan melancarkan sistem perkumuhan.  Bagi yang mengalami masalah angin dalam badan dan sukar membuang air besar  (bahasa mudahnya sembelit), alfafa dapat membantu mengurangkan masalah ini.  Alfafa juga dianggap sebagai milkbooster untuk memastikan susu anda tidak terjejas.
  • LECITHIN – Memecah serta mencairkan lemak. Juga membantu mengurangkan lemak yang tersendat dalam pembuluh darah

Jom kita tengok testimoni customer yang berjaya kuruskan badan dengan Set Slimming Omega :

Tetimoni 1 : Customer dipuji suami bila dah kurus



Testimoni 2 : Berat turun hampir 2 kilo dalam masa tak sampai seminggu

                

Anda ingin mencuba?? Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.


Tuesday, 3 December 2013

1001 Kebaikan Omega Guard




Promo shaklee datang lagi...Sepanjang bulan December ini ada harga istimewa untuk anda. Jadi sepanjang offer ni saya akan bercerita lebih lanjut mengenai Omega.  Kenapa anda patut ambil Omega Guard? Siapa yang patut ambil? dan apa kelebihan Omega Guard kepada anda?

Omega Guard juga salah satu produk yang sentiasa LARIS dipasaran. Kenapa ia laris??? Tidak lain dan tidak bukan kerana ia mengandungi 1001 kebaikan yang sukar digambarkan dengan kata-kata...cewah..

Kenapa Omega?

Shaklee OmegaGuard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan DHA serta EPA. Omega-3 adalah asid lemak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian.


Siapa yang perlukannya?

(1) Ibu hamil
- Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
- Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
- Mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

(2) Ibu menyusu
- Menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
- Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan

(3) Kanak-kanak
- Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak
- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema
- Memperkuatkan sistem imunisasi badan

(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan
- Membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin
- Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang

(5) Sering alami masalah kesihatan
- Batuk berkahak, selesema yang berterusan
- Sakit-sakit sendi , kolestrol tinggi
- Sakit strok


Kebaikan Omega Guard

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout




Anda ingin mencuba?? Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.

Monday, 2 December 2013

Minyak Ikan Terbaik di Dunia





OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

Ultratulen & Bergred Farmaseutikal

Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.



Anda perlukan OmegaGuard sekiranya : 

  • Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan mengelakkan kesejukan.
  • Ingin menurunkan berat badan kerana Omega menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan pembentukan lemak. 
  • Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga supaya bengkak itu tidak membesar.
  • Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung, excema dan gatal-gatal.
  • Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
  • Penghidap kanser.
  • Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan ibu menyusu.
  • Mengalami sakit dan keradangan sendi.
  • Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki dan tangan terutama wanita lewat  50-an



Anda ingin mencuba?? Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.

Si Manja Sering Demam?




Anak aku demam la...
Bos..saya emergency leave hari ni, anak saya demam..
Aku tak dapat datang la hari ni...anak aku demam lagi...

Itu antara ayat yang sering kita dengar bila demam melanda si manja anda. Kita sebagai ibu tentu risau bila anak demam lebih-lebih lagi demam panas yang berpanjangan. Anak demam setiap bulan bukan sesuatu yang pelik bagi si ibu yang berkerjaya lebih-lebih lagi anak yang dihantar ke rumah pengasuh atau dihantar ke taska, Ini semua gara-gara terkena jangkitan virus daripada kawan-kawan.

Inisiatif yang terbaik adalah memberikan simanja anda dengan MEAL SHAKE. Kenapa mealshake? Ini kerana mealshake merupakan makanan tambahan yang rendah lemak dimana ia mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral utama serta dilengkapi dengan protein, kalsium dan fiber yang penting untuk pertumbuhan kanak-kanak. Ramai ibu yang memberikan mealshake kepada anak mereka sebagai cara mengatasi masalah demam.

Antara khasiat mealshake adalah :

  • Meningkatkan sistem imun anak, Jadi anak jarang demam, lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Membantu mengurangkan masalah excema dikalangan kanak0kanak dan orang dewasa
  • Membantu mengurangkan masalah parut pada kulit
  • Membantu mengurangkan masalah sembelit anak
  • Membantu mencantikkan struktur kulit yang bermasalah
  • Meningkatkan kecergasan, kesihatan dan tenaga dikalangan kanak-kanak

Saya sendiri mengamalkan mealshake untuk anak saya.  Alhamdulillah kesihatan anak saya sentiasa bertenaga, cergas, dan jarang demam walaupun keadaan cuaca yang tidak menentu.

Jika anda masih ragu-ragu saya sertakan antara testimoni  yang telah dicuba oleh ibu-ibu diluar sana,

Testimoni 1 : Anak demam panas on off


Testimoni 2 : Anak kerap demam dan selsema


Testimoni 3 : Demam dan selsema yang berlarutan


Anda ingin mencuba?? Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.