Thursday, 28 November 2013

Anak Tiada Selera Makan??Anak anda tidak berselera untuk makan? Jika anak anda tiada selera untuk makan apa kata anda cuba mealshake. Mealshake merupakan multivitamin yang lengkap dengan vitamin yang diperlukan oleh tubuh anak anda dimana ia mengandungi protein, fiber dan kalsium.

Menurut kajian dan pendapat pakar pemakanan, kekurangan beberapa jenis vitamin dan mineral boleh menyebabkan anak hilang selera untuk makan.  Antaranya vitamin yang diperlukan oleh tubuh si manja ialah :

      * Vitamin B12 (Cobalamin)
      * Vitamin A
      * Vitamin B1 (Thiamine)
      * Vitamin B6
      * Vitamin B9 (Asid Folic)
      * Vitamin C
      * Vitamin D
      * Zinc

Gabungan kesemua jenis vitamin ini membantu dalam proses metabolisme badan dimana ia menukarkan makanan kepada tenaga.  Kesemua vitamin dan mineral ini hakikatnya tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan.  Jadi ia mesti diperoleh dari sumber pemakanan harian kita seperti dibawah:Persoalannya...bagaimana kalau semua makanan tersebut menyebabkan anak tidak berselera untuk makan?

Jawapannya ada pada MEAL SHAKE SHAKLEE.

Testimoni 1 : Meal Shake atasi masalah kurang selera makanTestimoni 2 : Meal Shake meningkatkan lagi selera makan anakTestimoni 3 : Meal Shake mengelakkan anak dari terkena demam, batuk dan selsemaAnda ingin mencuba?? Boleh hubungi saya di :

Call /Whatsupp : 011-23311081
Email : zie_alias78@yahoo.com
Like Fanpage saya : Vitamin Terbaik untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
Konsultasi percuma untuk pelanggan saya sahaja.


No comments:

Post a Comment